NIEUWS

Open Huizen Dag staat voor de deur: bereid je voor met deze tips

Familie Beekhuizen

NVM Open Huizen Dag komt er weer aan. Zaterdag 6 april stellen deelnemende verkopers - die hun huis te koop hebben staan bij een NVM-makelaar - hun huis tussen 11.00 en 15.00 uur open voor potentiële kopers. Als jij op zoek bent naar een woning, dan is deze dag de uitgelezen kans om meerdere huizen vrijblijvend te bezoeken. Voor een zo succesvol mogelijke dag is voorbereiding het halve werk.

Begin daarom met het maken van een voorkeurslijst van de huizen die je tijdens Open Huizen Dag wilt bezichtigen. Je vindt deze huizen via online platforms zoals funda en op de websites van de betrokken makelaarskantoren. Ons aanbod vind je hier. Zet op je voorkeurslijst wat je aantrekt aan de betreffende woning, maar ook waar je nog vragen over hebt. Zet gerust ook woningen op je lijstje die niet je eerste keuze zijn: je kunt verrast worden bij een bezichtiging.

Zonder afspraak

Op Open Huizen Dag ga je naar de geselecteerde huizen. Het fijne van deze dag is dat er geen afspraak nodig is. Je kunt op elk gewenst moment binnen het aangegeven tijdsbestek langskomen. Houd er wel rekening mee dat je daarmee dus ook niet de enige hoeft te zijn die op dat moment de woning bezoekt. Bij populaire huizen kan het druk zijn. Plan wat extra tijd voor die mogelijke populaire woningen. Vaak zijn dat starterswoningen en instapklare huizen met een gunstig energielabel. Het lijstje dat je van tevoren hebt gemaakt, gaat jou helpen tijdens de bezichtiging omdat je weet waar je op wil letten.

Stel vragen

Misschien heb je op je lijst al enkele vragen staan of komen de vragen pas op terwijl je door de woning loopt. Bij elk huis is de verkoper of een vertegenwoordiger van de makelaardij aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Vergeet niet om notities en foto’s te maken om later je herinneringen te kunnen opfrissen om zo de woningen zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.

Contact

Is je eerste interesse gewekt in een of meerdere huizen? Laat dan je contactgegevens achter bij de verkoper of makelaar. Dit stelt hen in staat om je op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen met betrekking tot het huis. Ben je na Open Huizen Dag oprecht geïnteresseerd in een specifiek huis, handel dan snel om eventuele concurrentie voor te zijn. Wij zijn de hele dag bereikbaar zaterdag, net als veel andere makelaarskantoren.

Ook wij staan voor je klaar om met je mee te denken. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

En tot slot, veel succes! Vergeet niet te te lachen en te genieten van deze huizenjacht. Want wie weet vind je wel je toekomstige huis en dan kun je terugkijken op een goed begin van een mooi avontuur!