NIEUWS

NVM lanceert samen met VBO en VastgoedPro de ‘zelfcheck’

Familie Beekhuizen

In verband met de maatregelen die de overheid heeft getroffen rondom COVID-19 zijn er beperkte bezichtigingsmogelijkheden. Potentiële kopers dienen er dus zeker van te zijn dat de woning, het appartement of bedrijfspand dat wordt bezichtigd een reële optie is om aan te kopen/huren. Wij vragen daarom aan onze leden om deze zelfcheck door potentiële kopers te laten invullen alvorens zij een afspraak maken voor een bezichtiging. Mede op basis hiervan kan een koper namelijk besluiten om het object te bezichtigen of dat het object toch niet helemaal aan de wensen voldoet.

Dat wij als beroepsgroep nog steeds de dagelijkse werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren is een unieke positie, waar we met z’n allen ons best voor moeten doen om deze te behouden. Voorzitter Wonen, Lana Gerssen: “Wij vragen met klem aan onze leden om de RIVM-maatregelen, de branche breed opgestelde handreiking en de zelfcheck in acht te nemen zodat we nu – en in de toekomst – veilig kunnen blijven bezichtigen.”

De zelfcheck is net zoals de handreiking voor makelaars en taxateurs opgesteld samen met VastgoedPro en VBO. Download hieronder de zelfcheck voor potentiële kopers en de handreiking voor Makelaars en Taxateurs.

Bekijk hier de checklist