NIEUWS

Nieuw: online logboek maakt biedproces transparanter

Familie Beekhuizen

Vanaf 1 januari maken wij gebruik van een biedlogboek. Dit betekent het voor jou. 

Een biedlogboek is het digitale overzicht waarin wij alle stappen van een verkoopproces bijhouden. Er staat in wanneer en hoeveel er op een huis is geboden, de gewenste overdrachtsdatum en de eventuele voorbehouden. Denk aan voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring. De privacy is gewaarborgd: de namen van de bieders staan er niet in.

Voor bieders
Als jij een bod hebt gedaan kun jij nadat de verkoop rond is inzage vragen in het biedlogboek. Je kunt op die manier leren van je bod: moet je wellicht de volgende keer hoger inzetten? Soms is het winnende bod niet hoger dan dat van jou, maar waren de voorwaarden beter. Het geeft je inzicht in de gunning van de verkoper. Op deze manier is er meer zekerheid dat het bieden eerlijk is verlopen.

Voor verkopers
Ook als je de verkoper bent biedt het transparantie. Heb jij alle biedingen ontvangen? En kloppen de voorwaarden? Het biedlogboek geeft als onafhankelijke informatiebron uitsluitsel bij eventuele geschillen met de aan- of verkopende partij.

Voor woningen en appartementen
De regering heeft de invoering van het biedlogboek voorgesteld om het aan- en verkoopproces transparanter te maken. Het biedlogboek is alleen verplicht voor woningen en appartementen. Dus niet voor nieuwbouw, garageboxen, recreatie- of agrarische panden.