FAMILIEVERHALEN

Helden in de Betuwe – part two

Familie Beekhuizen

Wim en Vilja van Est-Boudewijn runnen de supermarkt in Kapel- Avezaath: “We hebben het nog nooit zo druk gehad”, vertelt Wim van Est op een ‘vrije’ zondag, terwijl hij Kindersurprises in het chocoladeschap zet. “Verder is er niet veel veranderd. Natuurlijk moeten we wat extra’s doen. Maar dat vinden we niet meer dan normaal.”

‘Er is meer waardering voor onze buurtsuper’

Desinfecteren, verplichte winkelkarretjes, een maximum aan klanten, ouderenuurtjes, hamsteren, bezorgen: supermarkten kregen behoorlijk wat voor hun kiezen het afgelopen jaar. Wim en zijn vrouw Vilja van Est-Boudewijn van buurtsuper MCD in Kapel-Avezaath
werden aangemeld als helden. Omdat ze ‘goed gemotiveerde personeelsleden’ hebben, ‘keihard werken om de winkel coronaproof te maken’, en de supermarkt ‘zo goed voor elkaar hebben dat menig winkel er een voorbeeld aan kan nemen’.

Strijd

Wim: “In het begin was het wel een strijd om iedereen aan een karretje te krijgen. Inmiddels past 95% van de klanten zich aan. Het overige deel bestaat uit mensen die onder een steen leven of hardnekkige weigeraars zijn; complotdenkers die bijvoorbeeld zeggen dat de CIA erachter zit. Wij gaan daar nuchter mee om. Als een boa ze beboet, moeten ze zelf betalen.”

Waardering

Wim en Vilja merken dat er door corona meer waardering is voor hun buurtsuper. “Klanten vinden het fijn dat ze niet de massa op hoeven te zoeken voor hun boodschappen.” Op zondag een paar vakken vullen is geen probleem voor Wim: “Wij doen zo goed mogelijk wat we moeten doen en vinden het nog steeds leuk.” Superbedankt Wim, Vilja, Miranda, Gabriële, Esther, Belinda, Gerrit, Ilse, Annika, Jelle, Kristel en Renske!